21.09.2011 / Pacijenti ispaštaju zbog loše organizacije

Rad zaštitnika prava pacijenata u zdravstvenim ustanovama u Vojvodini je neregulisan i oni su istovremeno angažovani i na drugim pravnim poslovima, zbog čega ispaštaju pacijenti koji im se poveravaju, saopštila je Kancelarija vojvođanskog ombudsmana.

Istraživanje o radu zaštitnika prava pacijenata koje je ombudsman sproveo tokom maja i juna u 80 zdravstvenih ustanova u Vojvodini pokazalo je da je većini zaštitnika to sporedni posao za koji najčešće nisu prethodno specijalizovani. "Za obavljanje posla zaštitnika pacijentovih prava ovi pravnici nisu dodatno plaćeni, niti im se ovaj rad, često prekovremeni i obavljan pod neodgovarajućim uslovima, kompenzira na neki drugi zakonom predviđen način", navodi se u saopštenju vojvođanskog ombudsmana.

Pacijenti u Vojvodini zaštitnicima se najčešće žale na ponašanje lekara i drugog medicinskog osoblja, kvalitet pruženih zdravstvenih usluga, nemogućnost zakazivanja pregleda ili na vreme čekanja do dobijanja odgovarajuće zdravstvene usluge.  "Sa druge strane, mere protiv zaposlenih u zdravstvenim ustanovama zbog kršenja prava pacijenata se izuzetno retko preduzimaju. Same zdravstvene ustanove svoje pacijente češće obaveštavaju o njihovim obavezama i ograničenjima nego o pravima po osnovu zdravstvenog osiguranja", navodi se u saopštenju.

Pokrajinski ombudsman je nadležnima uputio opšte preporuke i predloge pravila ponašanja za unapređenje rada i postupanja zaštitnika pacijentovih prava, uz ocenu da na ovu funkciju treba imenovati specijalizovane zaposlene kojima će to biti primarni posao.


Radio 021