27.09.2011 / Нема службене белешке о састанку Станковића и Бојане Бокоров

Министарство здравља не поседује записник са састанка министра Зорана Станковића и узбуњивача Бојане Бокоров, одговорено је сараднику Пиштаљке који је од овог министарства затражио копију службене белешке са састанка.

Министар Станковић је пре месец дана рекао да постоји службена белешка са састанка одржаног 17. августа у министарству и да се на основу те белешке може утврдити да Бојана Бокоров није говорила истину кад је Станковића оптужила да јој је претио. Подсетимо, докторка Бокоров, радиолог са Института за онкологију Војводине, прошле године је открила да пацијенти из Војводине нису могли да добију терапију зрачењем јер су њихова места на листама заузели пацијенти из иностранства који су платили за ту терапију. Пошто је Пиштаљка у јулу затражила од министра Станковића да помогне да се заустави прогон Бојане Бокоров од стране њених надређених на Институту, он је заказао састанак, али је по сведочењу докторке Бокоров састанак искористио да јој запрети тужбом за клевету због сазнања која је изнела у јавност.

Станковић је ипак прошле недеље потврдио изјаве Бојане Бокоров и саопштио да је истрагом утврђено да је на институту у Сремској Каменици било трговине листама чекања и да су неки доктори на тој морбидној трговини зарадили и по 5.000 евра.
Занимљиво је да је сарадник Пиштаљке Иван Нинић од министарства здравља на основу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја затражио „копију службене белешке“ а да му је из министарства одговорено да они немају записник са тог састанка.


Autor: Pištaljka