07.04.2011 / Žena umrla jer su je odbili u Urgentnom?

KNovosađanka D.K. (65) preminula je u petak u ambulanti Doma zdravlja, iako je troje lekara i pet medicinskih sestara pokušalo da joj pomogne.


Kako tvrdi ćerka nesrećne žene, pre nego što je majku dovela u ambulantu, bile su u Urgentnom centru, u kom su odbili da ih prime jer nisu imali uput lekara. Portparolka Kliničkog centra, Jelena Jurišin, međutim, negira ove navode i kaže da niko od lekara ne bi vratio ženu kojoj je loše.


Ona objašnjava da je jasno da pacijenti treba da imaju uput, ali da u Urgentnom centru primaju i pacijente koji nemaju ni ličnu kartu, niti zdravstvenu knjižicu. Jelena Jurišin dodaje da bi da postoji bilo kakva sumnja da nešto nisu dobro uradili došlo do istrage, ali da ih nije zvala ni policija, niti istražni sudija.


U Domu zdravlja kažu da ništa nisu mogli da učine, jer je žena bila u veoma lošem stanju. Odmah po dolasku u ambulantu pala je u komu, izazavanu dijabetesom, a uzrok smrti najverovatnije je srčani udar. Portparolka Doma zdavlja, Olga Ješić, kaže da su pozvali hitnu pomoć, ali i odmah započeli reanimaciju. Pošto je žena umrla, pozvana je i policija i dežurni istražni sudija, a telo je odneto u Zavod za sudsku medicinu.

Radio 021