06.05.2011 / Policija ne zna za aferu u Urgentnom

Slučaj žene koja je nedavno preminula u Domu zdravlja, nakon što joj navodno, u novosadskom Urgentnom centru nije ukazana lekarska pomoć, uopšte nije prijavljen policiji, saznaje Radio 021.

Zbog toga se policija nije bavila ovim slučajem, a kako nezvanično saznajemo, sačekaće izveštaj republičkog zdravstvenog inspektora, koji je prošlog petka bio u Kliničkom centru Vojvodine. Direktor ove zdravstvene institucije, Dragan Drašković, izjavio je tada da su svi zaposleni koji su saslušani, pismeno potvrdili da nesrećna žena, kobnog dana nije tražila pomoć u Urgentnom centru. Snimci sigurnosnih kamera međutim nisu pregledani, a Drašković je rekao da će proveriti da li uopšte postoje, odnosno da li mogu da potvrde ono što kažu zaposleni.

U tužilaštvu nismo uspeli da proverimo da li su se bavili ovim slučajem, a portparolka Kliničkog centra, Jelena Jurišin, kaže za Radio 021 da u odnosu na prošli petak nemaju novih infomracija. Inspekciju je u Klnički centar poslao ministar zdravlja, Zoran Stanković, kada je iz medija saznao šta se desilo.

Podsetimo da je Novosađanka D.K. (65) preminula 22. aprila u ambulanti Doma zdravlja, nakon što su u Urgentnom centru navodno odbili da je prime, jer nije imala uput.


D.S., Radio 021